Faste 16:8 og motion

Faste kan stå alene. Men nu er gruppen jo udsprunget af et ønske om, at kunne fortsætte med at være fysisk aktive samme mange år endnu. Så selvfølgelig skal træning og fysisk aktivitet stadig være en del af vores hverdag.

Vores første erfaring ved faste 16:8 er, at selvom flere har udtrykt bekymring over, at springe morgenmaden over og træne Senior puls/styrke på tom mave, så viser det sig, at være unødig bekymring. Vi er ikke kropstrætte eller energiforladte. Om det er opstart faste eufori over at opleve, at kroppen kan finde ud af at holde energien oppe efter en nats søvn, skal vi lade være usagt. Tiden må vise om det holder ved.
I teorien vil vi efter 10-12 timers faste slå over på fedtforbrænding og det vil derfor være ekstra fedtforbrændende at være fysisk aktiv i de sidste timer af fastevinduet. Dette kan lade sig gøre fordi vi en “normale” mennesker, der træner for at holde kroppens funktioner ved lige. Vi er ikke topatleter, der skal præstere og være udholdende i konkurrence. Vi kan tillade kroppen at slå over i det “tungere” fedtforbrændende gear og når vi samtidig øger pulsen med motion så tuner vi lige ind i de positive fordele ved afslutningen af fastevinduet; dannelse af ketonstoffer.

Forslag til motion under faste 16:8

Først og fremmest er hverdagsbevægelse og aktivitet vigtigt. Rejse sig fra stol og sofa mindst én gang i timen, cykle, gå, gøre rent, lege/bevæge sig sammen med børn og kæledyr, handle i fysiske butikker og lave din egen mad.
Dertil supplere med træning/motion. For de fleste af deltagerne i gruppen vil det være; 2-3 gange holdtræning om ugen med blandet puls/styrke øvelser samt balance og stræk. Derudover er flere aktive med golf, tennis, bowling, gåture og yoga.
Lad gerne Sundhedsmyndighederne guidelines gælde: Mindst 150 minutter med moderat* til høj intensitet (puls) om ugen eller 75 minutter med høj intensitet om ugen.
*moderat intensitet: aktivitet som gør dig forpustet, men du kan stadig snakke.
Læs mere i Fysisk Aktivitet som behandling håndbogen.

Senior gruppen træner følgende 5 øvelser flere gange ugentlig:
1) 50 sekunder squat
2) 50 sekunder lunges
3) 50 sekunder statisk squat eller wall sit
4) 50 sekunder armstrækkere fra knæ og med skub bagud
5) 50 sekunder planke/kropsstem
Find de fem HIT øvelserne på FeetBack YouTube – KLIK HER
Én runde varer 5 minutter. Der er 10 sekunders pause mellem hver øvelse. Hold 1 minuts pause og gentag 3-5 gange i alt.
Simpelt og effektivt og kan justeres efter den enkeltes formåen i fht. antal og evt vægte/elastikker som ekstra modstand.
Fordelen ved at fastholde en række øvelser over tid, er at det er muligt at registrere fremskridt.