Bogen “Gys & Gus”

gysguscollage

I 2019 tændtes en idé hos psykolog, forfatter og foredragsholder Jens Hansen.
Han ville skrive en bog om saunagus’ens kvaliteter. De mentale, fysiologiske og psykiske påvirkninger på medlemmer i den vinterbaderforening han var medlem af….

I 2019 tændtes en idé hos psykolog, forfatter og foredragsholder Jens Hansen.

Han ville skrive en bog om saunagus’ens kvaliteter. De mentale, fysiologiske og psykiske påvirkninger på medlemmer i den vinterbaderforening han var medlem af. Jens søgte sparring og spurgte gusmester Frank Andersen og mig. Vi havde ingen intention om, at skulle være forfattere, men vi har medvirket med skrivning, dialog og sparring – fordi temaet ligger os så nært. Resultatet udkom på tryk i december 2021.

Bogens udgangspunkt er beretninger fra medlemmer af vinterbaderforeningen “Det Kolde Gys”. Det er en bog om hvad en foreningsgus kan; dæmpe angst, hindre selvmord og misbrug, rejse sig efter skilsmisse, sygdom og stress samt knytte sociale fællesskaber og løfte humøret til nye højder.

Det er også en bog om, hvordan man udfører saunagus. Med inspiration til tema for gus, olier, opskrifter og virkemidler samt bevidstgøre gusmester om sin rolle og betydning som facilitator for gusgæsters mentale sundhed og positive oplevelser.

Bogens ærinde er at formidle, at saunavarme (og det kolde vand) kan gøre en forskel på så mange planer. Når mennesket får mulighed for at mærke sig selv og dropper tøjet – så sker der noget. På det fysiologiske såvel som det mentale og psykiske plan.

Dét vil vi gerne berette om – og udbrede vandets og varmens magi. Vi er de medvirkende taknemmelige for at dele deres historier på godt og ondt.

Bogen på 130 sider koster 150kr og kan erhverves ved:

  • Henvendelse til mig (Charlotte)
  • Kontakte Signe på gysoggus@gmail.com
  • Bestille via shoppen gusmester.dk
  • Ved mobilpay salg i Kongressen på badeanstalten Helgoland (kræver medlemsskab)

Gys & Gus – fra os til Jer ??

Charlotte, Frank og Jens