Vitale organer

Vores organers vitalitet og sundhed - og derved dit energiniveau og vitalitet - afhænger af  vores livsstil med kost og motion som hovedfaktor. Du kan yderligere stimulere din sundhed ved følgende tiltag for kroppen største organer:

 • Blodet
  Blod er en af de vigtigste væsker i kroppen. Blodet transporterer ilt og næringsstoffer til kropsvæv og opsamler affald til behandling.
  Alder og dårlig kost kan gøre arterier mindre fleksible og plakfyldte. Det lægge stress på hjertet og begrænser blodcirkulation.
  Dehydrering gør blodet mere klistret og sværere at bevæge gennem kroppen.
  Receptpligtig medicin kan medvirke til øget risiko for blodpropper ved at tilstopper arterier og derved forårsager hjerteanfald eller slagtilfælde.
  Blodet kan overbelastes med toksiner når lever og nyrer ikke fungerer korrekt. Det kan gå ud over kroppens større organer.
  • Du kan sørge for at spise fødevare rige på antioxidanter: farverig frugt og især bær, mørke bladgrøntsager, rødbeder, citroner og hvidløg.

 • Leveren
  Leveren afgifter blodet og fjerner alkohol og stoffer. 
  I leveren findes vitaminer og jern og den regulerer kolesterol, hormoner og energi.
  Når leveren overbelastes af for mange fedtholdige fødevarer eller alkohol, kan den ikke udføre sin detox opgave og det bevirker, at blodet ikke kan filtreres effektivt.
  • Du kan hjælpe leveren ved at undgå mad med højt sukkerindhold, højt fedtindhold og for megen alkohol. Du kan spise fødevarer der styrke leveren - som ingefær, gurkemeje, cayenne, citron, tomater, hvidløg samt drikke grøn te.
  • Opskrift på en "lever-venlig" tomat cocktail, der afstresser din lever, reducere inflammation og sætter gang i stofskiftet på 72 timer:
   Ingredienser
   - 2 spsk revet ingefær
   - Saften af en halv citron
   - 2 stænger af økologiske bladselleri
   - 1½ dl tomatsaft
   - 1 knivspids cayennepeber eller chilipulver
   - 1 knivspids spidskommen
   Blend alle ingredienserne sammen.
   Hæld i et højt glas og drik - eventuelle rester kan opbevares i køleskabet i op til en uge. 
   Drik denne juice hver dag, og bemærk positive resultater inden for de første 72 timer.
   Hvorfor:
   - Ingefær beskytter leveren mod skader fra toksiner og frie radikaler.
   - Citron indeholder hesperidin - en citrusbioflavonoid, som har vist evne til at beskytte leveren mod toksisk skade.
   - Tomatsaft kan fremme vægttab, reducerer kolesterol og mindske inflammation.
   - Cayenne peber kan hjælpe med at undertrykke appetit samt reducere inflammation.
   - Spidskommen kan hjælpe med at håndtere flere symptomer på diabetes.

 • Galdeblæren
  Når kroppen er overbelastet af toksiner, kan galden (der frigøres i galdeblæren inde fra leveren) blive for koncentreret. Dette kan tilstoppe galdeblære og resultere i galdesten og smerter.
  Galdesten forekommer typisk når kosten er for rig på kolesterol (LDL: low density lipoprotein) og med højt fedtindhold. Et hurtigt vægttab eller mangel på kostfibre kan også forårsage galdesten.
  • Galdeblæren reagerer godt på daglig indtagelse af pebermynte, men det vigtigste er at være vel hydreret, spise godt med uopløselige fibre og mindske indtag af mad med højt fedtindhold.

 • Lymfen (læs mere om lymfe systemet HER)
  Lymfe er den protein- og fedtrige væske, der strømmer gennem lymfesystemet. Lymfe indeholder de vitale hvide blodlegemer, som bekæmper infektion.
  Lymfesystemet har ikke den hjertepumpende bevægelses struktur, så hovedårsagen til, at den bliver overbelastet, er inaktivitet. Lymfen vil også cirkulere langsommere, hvis du spiser for mange forarbejdede fødevarer eller simpelthen ikke drikker nok vand.
  • Lymfe systemet reagerer positivt på daglige kardio- og aerobe øvelser (især bevægelse af hofte, knæ og skulder), dyb vejrtrækning, hyppige lymfemassager og tør børstning af huden ind mod kraveben.

 • Bugspytkirtlen (pancreas)
  Bugspytkirtlen er ansvarlig for at producere og frigive insulin - hormonet, der regulerer glukosemetabolismen. Dermed forhindrer den, at blodsukkeret bliver for højt.
  Når fedt tilstopper bugspytkirtlen, kan den ikke længere producere nok insulin til at regulere blodsukkeret. Dette er en af hovedårsagerne til diabetes. Og derfor også et vægtigt argument for at tabe sig, hvis man vejer for meget.
  Inflammation kan hindre bugspytkirtlens evne til at fungere korrekt.
  • Gør en indsats for at inkludere mere anti-inflammatoriske fødevarer som ananas, citron, grønt og gurkemeje i din daglige kost.

 • Tarmen
  Hver dag ryger der en masse mad gennem tarmen. Noget er mindre sundt end andet.
  Det antages, at nogle fødevarer klæber på tarmen eller forårsager slimopbygning. Det kan føre til inflammation og ophobning af toksiner, der kommer ind i blodomløbet. Hermed startskuddet til nedsat energi, træthed, hovedpine og vægtøgning. Forstoppelse i tarme kan forårsage irritation af nervesystemet.
  • Drik godt med rent vand og indtag kost med fiber, probiotika og magnesium for at undgå forstoppelse.
  • Det er også en god idé, hver morgen at drikke fennikel te tilsat 1 spsk ingefær og 1 tsk cayenne peber, for at bekæmpe inflammation, oxidativ stress, mavesår og tarmluft.

 • Nyrerne
  Nyrerne fjerner affaldsprodukter og hjælper med at balancere kroppens mineraler, regulere hydrering og producere hormoner. Nyrerne filtrer ligesom leveren blodet.
  • Frugt og grøntsager - rige på kalium - såsom druer, sød lime, appelsiner, cantaloupe melon, bananer, kiwier, abrikoser, mælkebøtte rod og svesker, hjælper med at rense nyrerne.
  • Tranebærsaft, der ofte bruges til behandling af urinvejsinfektioner (der findes ingen evidens), indeholder kinin, som omdannes til hippursyre. Denne kan medvirke til at reducere overskydende ophobning af urinstof og urinsyre i nyrerne og forhindrer nyresten.


Stress, angst og negative følelser kan alle føre til hormonel ubalance, kronisk inflammation og overdreven produktion af frie radikaler. For at lykkes med afgiftningsprocessen, skal du sørge for, at du kan afstresse og give dit sind ro.

cri_graabold

FeetBack
Genuavej 30
2300 Kbh S
Tlf: 50 57 23 14
info@feetback.dk

Åbningstider
Vejledende:
Mandag 11-17
Tirsdag 8-15
Torsdag 11-17
Fredag 8-15

Tidsbestilling
info@feetback.dk
Tlf: 50 57 23 14
Tlf-tid: kl.12-12.45

Persondata
Samtykke

Referencer anbefaling

Baggrundsstof
- forstå din krop og forstå din behandling
paratviden

FeetBack arbejder med Z-Health, der med udgangspunkt i stimulering af nerveforbindelser mellem hjerne og krop kan optimere kropsfunktion og mindske smerte.

Outdoor GYM

Livestream GYM

Foot Camp

Gys og Gus